Asbest verwijderen

U bent waarschijnlijk op onze site terechtgekomen omdat u asbest heeft getroffen. Wij kunnen u hier zeker bij helpen, maar hoe gaan wij eigenlijk te werk?

WAT IS ASBEST EIGENLIJK?

Asbest. Wat is het eigenlijk? Het is een verzamelnaam voor een aantal mineralen die zijn opgebouwd uit microscopisch kleine naaldachtige, onbrandbare vezels. Het is een delfstof die onder andere wordt gewonnen in Zuid-Amerika, Rusland en Canada. Asbest heeft vele gunstige eigenschappen en is om die reden in het verleden veel gebruikt. Asbest is sterk, slijtvast, bestand tegen logen, zuren en hoge temperaturen, isolerend en bovendien goedkoop. De meest toegepaste asbestsoorten zijn wit asbest (chrysotiel), blauw asbest (crocidoliet) en bruin asbest (amosiet). Soms is asbest aan de buitenkant van het product te herkennen aan de vezelige structuur. Vaker is het onherkenbaar in producten verwerkt. Voorbeelden van asbesthoudende producten zijn:

  • rem- en frictiemateriaal;
  • isolatiemateriaal;
  • hittebestendig textiel;
  • brandwerende platen;
  • onderlagen van vloerbedekkingen;
  • pakkingen en filters van de chemische- en voedingsmiddelen industrie.

 

WAAROM KIEZEN VOOR TVR ASBEST?

MEER WETEN OVER DEZE DIENST?

Neem contact op met een expert

Hechtgebonden en niet-hechtgebonden asbest

Verder kunnen we ook nog een onderscheid maken wat betreft hechtgebonden en niet-hechtgebonden asbest. Deze twee eigenschappen zijn vooral belangrijk op het moment dat we asbest verwijderen. Hechtgebonden asbest is asbest waarbij de vezels stevig in een dragermateriaal verankerd zitten. Dit type asbest heeft als eigenschap dat er nauwelijks vezels vrijkomen, wanneer je dit op de juiste manier verwijdert. Niet-hechtgebonden asbest is asbest waarvan de vezels niet of nauwelijks zijn gebonden aan een andere materiaal. Gevaar bij dit soort asbest is dat het gemakkelijk in de lucht kan vrijkomen en kan worden ingeademd. Wanneer wij asbest aantreffen in uw pand, laten we een inventarisatierapport maken. In dit inventarisatierapport komt aan de orde om welk type asbest het gaat.